Veilig internetten met NordVPN

veilig internetten met NordVPN

Wil je veilig internetten? Gebruik dan een VPN verbinding. Een VP verbinding van NordVPN zorgt ervoor dat je veilig websites kunt bezoeken terwijl je gebruik maakt van een openbare WiFi verbinding.

Veilig internetten: wat is een VPN?

Je kunt een VPN zien als een veilige tunnel waardoor jouw internet verkeer loopt. Alle gegevens in deze tunnel zijn versleuteld. Hierdoor kan niemand zien wat er door deze tunnel gaat en niemand kan hierdoor ook aan jouw gegevens komen. Je wachtwoorden, bankgegevens en de websites die je bezoekt zijn afgeschermd van de rest van het internet.

NordVPN biedt zo’n VPN verbinding, waar je bovendien wereldwijd gebruik van kunt maken. NordVPN heeft ruim 5400 VPN servers in 59 landen. Er is dus geen locatie ter wereld waar je geen gebruik zou kunnen maken van NordVPN. Bovendien staat NordVPN bekend als een van de snelste VPN providers, waardoor je overal gebruik kunt maken van een snelle internet verbinding.

Waarom zou je een VPN gebruiken?

We gebruiken het internet allang niet alleen maar in ons eigen huis. Met mobiele apparaten als telefoons, tablets en laptops zijn we altijd en overal online. Vaak maken we daarbij gebruik van een openbare WiFi verbinding. Zo’n openbare WiFi verbinding deel je echter met een groot aantal andere gebruikers. En deze openbare WiFi verbinding is niet versleuteld.

Je loopt dus een risico dat wanneer je bijvoorbeeld gebruik maakt van internet bankieren, jouw gegevens zichtbaar zijn voor de andere gebruikers op het netwerk. Of wanneer je een vertrouwelijke email van je werk aan het lezen bent.

Wanneer je wilt veilig internetten, dan is in dit soort situaties is het aan te raden gebruik te maken van een VPN verbinding.

VPN Client

Veilig internetten begint met het aanmaken van een NordVPN account en het installeren van een zogenaamde VPN client. Dit is een programma dat je bijvoorbeeld op je laptop installeert. Aangezien we tegenwoordig een veelheid aan apparaten gebruiken, is het belangrijk dat jouw VPN provider de apparaten ondersteunt die jij gebruikt.

Gelukkig ondersteunt NordVPN alle apparaten die je maar kunt bedenken. NordVPN biedt apps voor iPhone en Android. Verder worden uiteraard Windows, MacOS en Linux ondersteund. Er zijn zelfs browser extensies voor Chrome en Firefox beschikbaar van NordVPN. Hierdoor is veilig internetten mogelijk op ieder apparaat dat je in huis hebt.

The bottom line

Wil je veilig internetten, dan kun je niet zonder een VPN verbinding. NordVPN biedt jou een veilige verbinding, waarmee je op ieder apparaat jouw gegevens kunt beschermen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *