Draadloze oortjes – RHA TrueConnect Airpods Alternatief

draadloze oortjes RHA TrueConnect als Airpods alternatief

Draadloze oortjes zijn in een korte tijd niet meer weg te denk uit het straatbeeld. Apple heeft met de Airpods hiervoor de trend gezet en vele andere merken zijn inmiddels gevolgd. De RHA TrueConnect zijn draadloze oortjes van een Britse audio specialist in bedraadde en draadloze koptelefoons. In tegenstelling tot Apple is dit dus een audio specialist die apparatuur maakt voor audiofielen. Zijn de RHA TrueConnect een waardig alternatief voor de Apple Airpods?

Draadloze oortjes – true wireless

Wat bedoelen we met true wireless / draadloze oortjes? Nog niet zo heel lang geleden werd met draadloze bluetooth oortjes een koptelefoon bedoeld waarbij de beide speakers nog via een draadje met elkaar verbonden waren. Bij true wireless oortjes zijn beide speakers niet meer met elkaar verbonden. De beide speakers pairen via een draadloze verbinding met elkaar. Volledige draadloze oortjes geven meer vrijheid!

Draadloze oortjes – comfort

Qua ontwerp lijken de RHA TrueConnect sterk op de Apple Airpods. In de steeltjes zitten microfoons die zorgen dat het achtergrond geluid tijdens telefoongesprekken wordt verminderd, zodat je goed verstaanbaar bent tijdens telefoongesprekken.

Verder wordt de RHA TrueConnect geleverd met 9 verschillende ‘eartips’, waarvan er een aantal van zogenaamde memory foam zijn gemaakt. Daarnaast wordt een aantal standaard siliconen tips meegeleverd. Hierdoor zul je altijd een eartip vinden die geschikt is voor jouw oren.

Verder maakt de RHA TrueConnect gebruik van Bluetooth 5 voor een stabielere verbinding. Daarnaast zijn ze IPX5 gecertificeerd, wat betekent dat ze spatwaterdicht zijn. Goed genoeg voor gebruik in de sportschool dus, waar ze goed in je oren blijven zitten.

Tot slot ondersteunt de RHA TrueConnect de digitale assistent die aanwezig is op je telefoon. Bij een iPhone is dat uiteraard Siri, bij een Android gebaseerd toestel is dat de Google Assistant.

Geluid

Je kunt merken dat deze koptelefoons gemaakt zijn door RHA, aangezien de geluidskwaliteit dik in orde is. Een aantal reviewers vindt de geluidskwaliteit duidelijk beter dan de Apple Airpods en zeker behorende tot de top van de draadloze oortjes die op dit moment verkrijgbaar zijn.

Oplaadcase

De oplaadcase is van aluminium en is van een wat eigenzinniger ontwerp dan je meestal tegenkomt. De oplaadcase levert zo’n 20 additionele uren speeltijd op, voordat je de case zelf moet gaan opladen. De oortjes zelf gaan zo’n 5 uur mee voordat je ze moet opladen volgens RHA.

Conclusie

De RHA TrueConnect zijn een zeer goede concurrent van de Apple Airpods. Uiteraard met een uitstekende geluidskwaliteit, maar ook spatwaterdicht en een goede batterij duur. Ze zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en navy blue. Je kunt de RHA TrueConnect nu bij HiFi Klubben kopen voor minder dan de prijs van een paar Apple Airpods. Tel uit je winst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *